Voor en na uw behandeling

Voor

Wees op tijd aanwezig voor de behandeling, zodat u even rustig een kop koffie, thee of wat water kunt drinken.

Meld uw medicijngebruik en vul de consentformulieren volledig en naar waarheid in. Zijn er bijzonderheden aangaande uw gezondheid en staan deze volgens u niet op het formulier? Meld dit dan altijd voor de behandeling.

Gebruik 48 uur voor uw fillerbehandeling geen alcohol en geen Ibuprofen, Asprine, Naproxen et cetera. Gebruik 48 uur voor uw fillerbehandeling geen vitamines, visolie of andere voedingssupplementen. Dit alles om zoveel mogelijk blauwe plekken te voorkomen. Gebruikt u bloedverdunnende middelen? Consulteer dan altijd eerst uw behandelend arts die die medicijnen heeft voorgeschreven. Vraag de arts of u de behandeling bij ons kunt ondergaan en of en zo ja hoe lang u kunt stoppen met het innemen van de bloedverdunners.

Hebt u ter voorkoming van blauwe plekken medicatie gekregen? Neemt u deze dan op tijd voor de behandeling in.

Na

Als u medicatie ter voorkoming van zwelling hebt gekregen: deze op tijd volgens instructie innemen. Geen make-up de eerste 24 uur na de behandeling. Geen zonnebank, sauna, stoombad, zwemmen, intensief sporten of druk op de huid in de eerste week na de behandeling. Geen schoonheidsbehandeling gedurende twee weken.

Vermijd te allen tijde direct zonlicht en smeer te allen tijde, ook wanneer u binnen achter een beeldscherm of onder kunstlicht werkt, minstens driemaal daags uw gezicht in met een UVA/UVB SPF 50 of hoger. Overigens adviseren wij u een dergelijke SPF altijd te gebruiken. Deze richtlijn geven wij voor al onze behandelingen, dus niet alleen voor chemische peelings.

In de week na een chemische peeling kan uw huid droog gaan aanvoelen. U kunt vaseline aanbrengen om de huid vet te houden. Doe dit bijvoorbeeld voor het slapen gaan. U kunt uw huid wassen met ongeparfurmeerde zeep. Ga niet aan de huid zitten. Trek er in geen geval loslatende velletjes vanaf. Laat de huid met rust en geef het de tijd om zelf te herstellen. Eet ingeval van zwelling veel watermeloen. Dit helpt vocht af te drijven.

Direct na de behandeling niet wrijven op plekken waar fillers (hyaluronzuur of Radiesse) zijn geïnjecteerd.

Na een behandeling met botulinetoxine (Azzalure): wrijf niet op de behandelde plekken en ga de eerste 4 uur niet liggen of slapen. Ga pas de volgende dag weer sporten.

Lees direct na de behandeling nog eens rustig de nabehandelinstructies door die wij hebben meegegeven.

Vragen of zorgen? App of bel ons op 06-13992979.