Botulinetoxine (‘Botox’)

In de volksmond wordt deze werkzame stof vaak ‘Botox’ genoemd (wat een merknaam is). Naast het merk Botox zijn Azzalure en Boucuture bekende merken van botulinetoxine type A. In onze kliniek werken we uitsluitend met Azzalure. In te zetten bij rimpels veroorzaakt door spieraanspanning (zoals fronsrimpels, kraaienpootjes, rimpels in het voorhoofd, marionetlijnen) en het verhelpen van een ‘gummy smile’. Of bij overmatig zweten.

De behandeling
Aan het begin van de behandeling bepaalt de specialist met u welke zones behandeld worden en worden puntjes gezet op de plekken waar hij de botulinetoxine gaat injecteren. Dan krijgt u kleine prikjes, die op sommige plekken een beetje vervelend kunnen aanvoelen, maar geen verdoving vereisen. Blauwe plekjes zijn niet geheel uit te sluiten, maar treden zelden op. Gemiddeld duurt de behandeling een half uurtje met een nacontrole op een termijn van twee weken. Deze behandeling kan een eenvoudige eerste stap zijn binnen onze full face transformaties, waarbij fronsrimpels, rimpels in het voorhoofd en kraaienpootjes als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Hoe lang hebt u profijt van deze behandeling?
Het resultaat houdt volgens wetenschappelijke literatuur 2 tot 3 maanden aan. In de praktijk zien we dat het resultaat na een eerste behandeling met Azzalure gemiddeld 3 maanden aanhoudt. Bij herhaling van de behandeling kan het effect langer aanhouden, namelijk tot ongeveer een half jaar. Dit verschilt echter per persoon en is mede afhankelijk van de levensstijl.

Prijsindicatie
Momenteel rekenen wij voor Azzalure €100 per zone. Om u een idee te geven van wat wij onder een zone verstaan: het voorhoofd is een zone,  de frons is een zone, de kraaienpootjes zijn een zone, bunny lines zijn een halve zone. Overmatige transpiratie van de oksels kan tevens worden behandeld met botuline toxine type A en kost €450. Tijdens het consult wordt besproken hoeveel zones de behandeling omvat en wat de prijs daarvan is.

Kijkt u bij ‘voor en na de behandeling‘ voor meer informatie.

Maak nu een afspraak voor uw behandeling of gratis consult!